X

Corona-maatregelen per 14 oktober in onze showroom!

  • 1.5 meter afstand houden, geef ruimte aan elkaar.
  • Heeft u klachten: blijf dan thuis.
  • Indien de drukte te groot is in onze showroom dan sluiten wij de deur totdat de drukte is afgenomen. Daarom blijft het verstandig om een afspraak te maken zodat u niet onnodig lang hoeft te wachten.
  • In onze winkel is desinfecterende gel aanwezig.
  • Mondkapje dragen is verplicht.

Wij hopen op ieders begrip en zien U graag in onze winkel!

Heeft U dringende vragen over één van onze producten dan kunt u ons ook mailen: info@jenb.nl
Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer 076-5961636 of via email mark@jenb.nl.

FueraDentro - onderhoud teak

 

Het  verantwoord teak voor de teak tuinmeubelen van FueraDentro is afkomstig van de Tectona Grandis, een boom die onder gunstige groeiomstandigheden tot 45m hoog kan worden met een stamdiameter tot 2,4 meter. De alom geprezen duurzaamheid vindt

zijn oorsprong in het hoge gehalte aan natuurlijke oliën. De daaruit volgende geringe opname van vocht zorgt voor geringe werking, resulterend in een enorme stabiliteit. Bovendien biedt het hout een hoge resistentie tegen inwerking van chemicaliën, alsook tegen aantasting door ongedierte. Aan deze kwaliteiten en de uitzonderlijk mooie kleur en structuur dankt het de titel“ de nobelste der houtsoorten”

Ecologie: De teakboom , is vooral afkomstig uit de Golden Triangle zijnde de regio van Laos, Myanmar (voormalig Birma) en Thailand. De kwaliteiten van het teakhout werden reeds enkele eeuwen geleden ingezien en er werd overgegaan tot aanleg van plantages in Afrika, Zuid-Amerika en andere Zuidoost Aziatische landen. Daar de bodemgesteldheid en de klimatologische omstandigheden een belangrijke invloed hebben op de kwaliteit van het hout ,kan enkel het Indonesische hout van de Tectona Grandis bogen op gelijke kwaliteiten als het natuurlijke hout. De Indonesische plantages kwamen na het koloniaal tijdperk, onder toezicht van de locale bevolking, en wordt tegenwoordig geleid onder het toezicht van de staatsinstelling Perum Perhutani.

Gezien de hoge resistentie zijn er voor Teakhout geen extra beschermende maatregelen nodig. Desondanks kan een behandeling om het hout minder vlekgevoelig, of om de oorspronkelijke kleur van het hout te behouden, gewenst zijn. Onbehandeld hout, bloot gesteld aan water en UV-stralen, zal oxideren en een zilvergrijze uitstraling krijgen. Het is een kwestie van persoonlijke smaak of men het Teak wil laten “verweren” tot een zilvergrijze kleur, of de orginele goudbruine kleur van het hout wordt behouden.