X

Corona-maatregelen per 14 oktober in onze showroom!

  • 1.5 meter afstand houden, geef ruimte aan elkaar.
  • Heeft u klachten: blijf dan thuis.
  • Indien de drukte te groot is in onze showroom dan sluiten wij de deur totdat de drukte is afgenomen. Daarom blijft het verstandig om een afspraak te maken zodat u niet onnodig lang hoeft te wachten.
  • In onze winkel is desinfecterende gel aanwezig.
  • Mondkapje dragen is verplicht.

Wij hopen op ieders begrip en zien U graag in onze winkel!

Heeft U dringende vragen over één van onze producten dan kunt u ons ook mailen: info@jenb.nl
Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer 076-5961636 of via email mark@jenb.nl.

FueraDentro - onderhoud RVS

Roestvrij Staal (RVS) of INOX:
Roestvast staal is beter bekend als RVS of INOX. Het betreft een ijzerlegering, waarbij de corrosiebestendigheid verhoogd wordt door toevoeging van chroom en nikkel. Het principe berust op afscherming van het buitenoppervlak door chroomoxide- en nikkeloxide moleculen. Deze moleculen zijn veel groter dan de onderliggende ijzeratomen, waardoor deze laatste zich niet kunnen binden met zuurstof om ijzeroxides -beter bekend als roest- te vormen. Teneinde een zo zuiver en homogeen mogelijke chroom- en nikkeloxide huid, en dus een optimale corrosiebestendigheid te verkrijgen worden de frames standaard gepassiveerd. Chloor is de grootste vijand van RVS, en kan putvormige corrosie, gekend als “pitting” veroorzaken. Om die reden is het in de nabijheid van de kust –zeezout is immers natriumchloride- aangewezen, het metaal een zo glad mogelijk oppervlak te geven (electropolished), teneinde de corrosiebestendigheid nog verder op te voeren. Immers hoe gladder het oppervlak hoe minder poreus. Hoe lager de porositeit, hoe geringer de kans op vastzetting van verontreiniging op het metaaloppervlak, en dus hoe lager het risico op corrosie.

RVS  / INOX onderhouden en beschermen
INOX is tot spijt van wat vele nog denken roestbestendig en niet roestvrij. Het is uitermate belangrijk om roestvrijstaal te onderhouden om roestvorming van buitenaf te vermijden. Regelmatig schoon maken met water en lichte zeep zijn absolute noodzaak.